ZŠ Pardubice - Studánka - Projekt 4. tříd PRAHA (1. část)

Projekt 4. tříd PRAHA (1. část)

27. února 2010, 17:30 Mgr. Jaroslava Oplatková

Od 1. února probíhá ve 4.A,B,C projekt "Praha matka i babka měst." V rámci tohoto projektu se také připravují všechny tři třídy na návštěvu představení opery W. A. Mozarta Don Giovanni ve Stavovském divadle.

Tento rok se  děti ze 4. tříd podívají do Prahy nejméně třikrát. První návštěva proběhla 17. února 2010. Hlavním cílem bylo shlédnutí výstavy v Národním muzeu "Příběh planety Země".  Na ní se děti snažily zamyslet nad slovy, jako jsou svět, příroda, nebe, moře, Slunce, Měsíc, hvězdy, vítr, člověk...K porozumění těchto zdánlivě všedních slov  tato výstava jistě pomohla. 

Již, když děti dostávaly pololetní vysvědčení, získaly spolu s ním  certifikát opravňující ke společné návštěvě této nesmírně zajímavé výstavy. Na ní si prohlížely nejen exponáty ve vitrínách, ale mohly projít například sopkou, zažít simulaci zemětřesení, vyzkoušet si svoje znalosti na mnoha interaktivních obrazovkách.

 

 

Přímo na nádherných muzejních schodech se děti rozdělily do deseti týmů a vylosovaly si jména podle deseti nejznámějších historických památek Prahy, dostaly desky s kvízem a plánky a začaly plnit skupinové úkoly. Informace mohly získat od svých učitelů, spolužáků, v informačním středisku i od děvčat z 9. třídy, která děti do Prahy doprovodila. Tímto chceme také děvčatům z 9. třídy Aničce, Báře, Janě a Štěpánce velmi poděkovat za pomoc. 

                                                               

Mgr. Jaroslava Oplatková a Mgr. Ilona Trojánková, třídní učitelky 4.A,C