ZŠ Pardubice - Studánka - Kočičí projekt je u cíle

Kočičí projekt je u cíle

22. dubna 2009, 22:30 Mgr. Ilona Trojánková

Všechno to začalo vlastně před čtyřmi měsíci...

Jsem kocour Ronaldo, říkají mi Rony i Ronýsek. Prý jsem dost rozmazlený. Asi na tom něco bude. V bytě u svých dvojnožců dostávám ty nejlepší pochoutky, misku mám stále plnou, ležím si na svém polštářku a ve svém křesle. Nemusím chytat myši a v bříšku mi nekručí hlady.

Mnoho koček a pejsků prý nemá své pány a často je trápí samota i hlad.

Slyšel jsem, že dvojnožci si pomáhají. A když jsem si tak polehával u vánočního stromečku, dostal jsem nápad.  Kočky pomohou kočkám.

Na mezinárodní výstavě koček 15. a 16.11.2008 v Pardubicích jsem viděl mnoho krásných obrázků koček. Vytvořili je žáci 3. a 4. tříd ze Základní školy Studánka. A nyní můj nápad. Těmito obrázky vyzdobit celý druhý pavilon a vybídnout všechny kamarády a milovníky zvířat, aby koupí obrázku pomohli opuštěným kočičkám a pejskům z pardubického útulku. A  tak se i stalo.

Téměř všechny obrázky byly prodány. Získali jsme 3.547,- Kč. Jednotlivé třídy pak navštívily útulek a za vybrané peníze koupily ve veterinární prodejně přímo v areálu kliniky potřebné krmení, doplňky stravy, stelivo.

Je hezké oslavit Den Země tím, že pomůžeme opuštěným kočičkám a pejskům. Věřím,  že žádné dítě své čtyřnohé kamarády neopustí a bude se o ně řádně starat.

učitelé 3. a 4. tříd