ZŠ Pardubice - Studánka - Studánecký školní pohár začal sprintem a vytrvalostí

Studánecký školní pohár začal sprintem a vytrvalostí

17. září 2021, 15:23 Mgr. Tomáš Zářecký

Na závěr třetího školního týdne vyběhli sprinteři a vytrvalci ze 6.A, 6.B a 6.C k souboji o první body v letošním školním poháru. Na programu byly čtyři závody na 100 metrů následované vytrvalostním během na 1000 metrů.

Sprinterskou část opanovali Krokodýlové ze 6.C, kdy v prvních třech závodech dokázali jejich reprezentanti proběhnout cílovou páskou vždy na prvním místě a navíc ještě pokaždé stlačit čas pod 10 sekund! Ve čtvrtém sprintu je sice o vítězství připravili Tučňáci ze 6.A, ale na celkovém výsledku sprinterské disciplíny, v níž se příliš nedařilo Pumám ze 6.B, to už nemohlo nic změnit. Výsledky jednotlivých závodů byly těsné a k výborným výkonům sportovce burcovalo početně zaplněné školní hřiště, kde 6.A, 6.B a 6.C přišla hlasitě podpořit své zástupce.

Pořadí sprintu:

  1. Krokodýlové 6.C - 10 bodů + 1 bod za nejrychlejšího běžce
  2. Tučňáci 6.A - 8 bodů
  3. Pumy 6.B - 5 bodů

Ve vytrvalostním závodu se pak karta obrátila a většině běžců nezbývalo, než sledovat Pumy ze 6.B, jak jim suverénně mizí na školním oválu. Ze čtyř běžců, které každá třída vyslala, Pumy obsadily 1., 3. a 4., vklínil se mezi ně pouze jediný Tučňák. Naopak v této disciplíně se v dobrém světle nepředvedli Krokodýlové ze 6.C, kteří tak promarnili šanci vyšvihnout se po fenomenálním sprinterském vstupu do čela školního poháru a nakonec brali až třetí místo.

Pořadí vytrvalosti:

  1. Pumy 6.B - 34 bodů + 1 bod za 3 běžce do 6. místa
  2. Tučňáci 6.A - 30 bodů
  3. Krokodýlové 6.C - 14 bodů

"Rozjezd se školního poháru se vydařil. Chtěl bych poděkovat všem, kteří přišli závodit a podporovat svůj tým, byla tu fantastická atmosféra, takový zájem a zaujetí pro sport a podporu své třídy jsme nečekali. Pohár jsme začali plánovat už na jaře a je za ním spousty práce a ještě dost před námi, ale tohle je ta nejlepší motivace i odměna. Osobně mě dnešek naplnil spoustou pozitivních dojmů. Všechno se neslo v duchu fair play, pohodové nálady a současně i zdravé rivality. Tak, jak by to ve sportu mělo být. Věřím, že další kola to dnešní vyrovnají, nebo ještě překonají," zhodnotil za tým třídních učitelů-organizátorů M. Fantové, P. Minaříka a T. Zářeckého poslední jmenovaný.

Na závěr ještě proběhl závod veteránů, ve kterém pan učitel Zářecký těsně porazil paní učitelku Fantovou.

Celkové pořadí Studáneckého školního poháru po 2 kolech:

1. místo - Pumy 6.B a Krokodýlové 6.C - oba 5 bodů

3. místo - Tučňáci 6.A - 4 body 

Další soutěže proběhnou na adaptačním kurzu příští středu a čtvrtek. Fotoreportáž ze závodů bude zveřejněna v dalších dnech.

Mgr. Tomáš Zářecký