ZŠ Pardubice - Studánka - Útrapy cestovatelů ze 6. C

Útrapy cestovatelů ze 6. C

23. června 2017, 23:03 Mgr. Ivana Skalická

Můj milý deníčku!

Nastal čas školních výletů a nejlépe je jet vlakem. V Náchodě batoh na záda a do kempu - zabydlet se v chatičkách.

Fuj to je vedro, v něm se plahočit na koupaliště musí být odměněno vodními radovánkami: bitvou, plaváním, kohoutími zápasy, skluzavkou...

Cesta zpět musí vést přes obchod a z nakoupených zásob si sami v kuchyňce v kempu kuchtíme, až nás domorodci chválí, jak jsme šikovní. Pak se společně bavíme různými hrami. Být skoro sami v kempu je fajn, přesto se nám podaří usnout.

Ráno začíná cestovní horečka - jedeme do zahraničí! Autobus nás dovezl do lázeňského městečka Kudowa Zdrój a nohy donesly do Muzea hraček. Jaké překvapení, když nás tam vítá Rumcajs, Manka a Cipísek!
Po prohlídce vedro, vedro, piknik v lázeňském parku, osvěžení místní železito - sirnatou vodou a pak procházka městečkem, zmrzlina, nákupy, zmrzlina..., vedro, vedro!
A autobus pořád nejede, ale nakonec dorazí. My se v Bělovsi přes obchoďák doploužíme do kempu. Další turistický cíl je hotel Hron a večeře, konečně už není vedro tak hrozné. V kempu už nejsme sami, ale nám to v našich hrách nevadí. 

Škoda, že je poslední den výletu, že je zas vedro, že musíme balit a uklízet, vláčet batohy, ale naštěstí lesní cestou, že v restauraci to moc rychle nejde, vedro, že je vlak plný lidí, že dvakrát přestupujeme a podruhé musíme vlak dobíhat a vedro!

Nevadí! Přes všechna utrpení cestovatele jsme se dostali domů.

A pak jsme o výpravě napsali:

"... hodně se mi také líbil výlet do Polska a to, že jsme měli dost volného času, kdy jsme si mohli sami vymýšlet různé aktivity a hrát hry."

"Líbilo se mi tam skoro všechno, hlavně koupaliště a cesta do Polska. Nelíbil se mi smrad a :::: (rozuměj nepořádek) na našem pokoji"

"Kemp byl na pěkném místě."

"Celý výlet byl super. Jen to HROZNĚ RYCHLE UTEKLO!"

Mně nezbývá než konstatovat, že se všemi citovanými komentáři souhlasím. Asi ty útrapy nebyly tak strašné. Zase něco podnikneme?

Vaše třídní učitelka.

Mgr. Ivana Skalická