ZŠ Pardubice - Studánka - Prvňáčkové a šesťáci se společně učí angličtinu

Prvňáčkové a šesťáci se společně učí angličtinu

20. dubna 2016, 22:51 Ing. Petra Antlová

Někteří žáci šestého ročníku spolu s dětmi  z 1.A pro­ži­li minulý týden sladké čtvrteční  do­po­ledne. Šesťá­ci si připravi­li pro své nejmladší spo­lu­žáky ne­tra­diční ho­di­nu ang­lič­ti­ny s překvapením na závěr. Podělili se o své zna­los­ti z po­slední pro­bír­ané lek­ce ang­lič­ti­ny na té­ma jídlo a také za­pátr­a­li v tra­di­cích oslav ja­ra v Ang­lii. Je­jich sou­čás­tí byl ma­sopust­ní tý­d­en, kdy bylo po­vo­lené jíst pou­ze „pros­té jídl­o“ – pala­činky. Dnes si ten­to zvyk připo­mína­jí ve Velké Bri­tánii ja­ko „Pan­ca­ke day“ (Pala­čin­kový den).

Dě­ti ze šestého ročníku se na­u­či­ly písničku „Pan­ca­ke par­ty“, vy­tvo­ři­ly krás­né pre­zen­ta­ce a videa na té­ma Pan­ca­ke Day a příprava pala­či­nek. Terezka s Kamčou na­to­či­ly vi­deo, kde před­ved­ly, jak připravit pala­činky, sa­mozřejmě vše do­plněné ko­men­tář­em v ang­lickém jazy­ce.

Prvňáčci se naučili a procvičili si anglická slovíčka, zdobili si své palačinky a nakonec si zasoutěžili v hodu palačinkou. Děti z první třídy si angličtinu opravdu užily. A závěr­ečné překvapení v po­do­bě sku­tečných pala­či­nek, připra­vených sa­motný­mi šesťáky jim udělalo obrovskou radost. Všichni  jsme si na palačinkách moc po­chutna­li. Ch­tě­la bych všem svým žákům po­dě­kovat za přípravu té­to ak­ce a prvňáčky pochválit, za jejich velikou snahu. Byli jste moc šikovní!!!
Pe­t­ra Antlová

Ing. Petra Antlová