ZŠ Pardubice - Studánka - Děti z 2.A a 2.C viděly na výletě světový unikát

Děti z 2.A a 2.C viděly na výletě světový unikát

22. června 2023, 23:56 Mgr. Jaroslava Oplatková

Pár dní do prázdnin a druháčci se rozjeli na výlet do krásné obory ještě krásnějšího zámku Žleby. Chtěli jsme vidět úžasnou raritu ze světa živočichů - bílé jeleny. V ČR jich žijí pouze tři stovky, z tohoto počtu devadesát ve Žlebech. Zde je také jediná obora s bílými jeleny, kterou je možné navštívit a bílé jeleny vidět ze vzdálenosti přibližně 15 metrů. 

Jejich chovatelé si připravili krásný program. Seznámili nás se sovami a dravci, ukázali nám  zachráněného ježečka, netopýrka i vlaštovčí mláďátka. Nikdy  jsme například neviděli létat pět dravců najednou! Mohla jsme si každý na rukavici vzít káni harrisovu a vyfotografovat se s ní. Zastříleli jsme si z luku do terče a nakonec jsme si pohráli na moc pěkném dětském hřišti, z kterého byly vidět věžičky zámku a hned vedle byl výběh zachráněných ptáků, mezi nimiž nechyběli ani dva čápi! A také jsme si koupili suvenýry na památku.

Prostě skvělý výlet pro milovníky zvířátek. DOPORUČUJEME VŠEM JAKO VÝBORNÝ TIP NA PRÁZDNINOVÝ ZÁŽITEK nedaleko Pardubic. Určitě se zastavte, stojí to opravdu za to!

Jaroslava Oplatková a Ilona Trojánková, třídní učitelky