ZŠ Pardubice - Studánka - Zvláštní zápis pro uprchlíky z válečné Ukrajiny

Zvláštní zápis pro uprchlíky z válečné Ukrajiny

Informace ke zvláštnímu zápisu do základního vzdělávání pro školní rok 2023/24 podle dle § 2 zákona č. 67/2022 Sb.: (Lex Ukrajina školství)

  • Zápis je určen dětem Ukrajincům, kterým byla poskytnuta dočasná ochrana v souvislosti
    s válkou na Ukrajině .

< >Termín zápisu je 1. 6. 2023 od 14:00 do 18:00 hodin ve všech základních školách v Pardubicích.Žádost o přijetí, případně žádost o odklad zahájení povinné školní docházky, může podat:zákonný zástupce dítěte podle ukrajinského práva  (může jím být i prarodič, zletilý sourozenec, viz příloha č. 1 informace MPSV, str. 2-3),zákonný zástupce dítěte podle českého práva (§ 183 odst. 7 školského zákona).Žádost o přijetí vyplní zákonný zástupce na místě.

< >K zápisu je nutné přinést vízový štítek nebo cestovní pas dítěte. Pokud máte, vezměte s sebou i další dokumenty dítěte (rodný list, potvrzení o místě pobytu z cizinecké policie, doklad, ze kterého vyplývá oprávnění dítě zastupovat; atd.)Po zapsání ve škole dostane dítě registrační číslo a bude zahájeno správní řízení. Během zápisu můžete požádat i o přijetí dětí starších. V případě nedostatečného počtu míst ve škole, mají přednost v umístění děti se žádostí o přijetí do 1. ročníku základní školy.Žádost o přijetí se znovu nepodává u dítěte, které už je žákem základní školy v Pardubicích.Na webových stránkách https://pardubice.eu/pomoc-ukrajine jsou vyvěšena kritéria pro přijetí dítěte do základní školy, mapa školských spádových obvodů a seznam ulic a jejich spádových škol.Povinná školní docházka v České republice začíná ve školním roce 2023/24 pro děti narozené od 31. 8. 2017.

informace-plakat-2023

kriteria-2023-uk-cz

Mgr. Filip Patlevič, ředitel školy