ZŠ Pardubice - Studánka - Kamarádi z 8.A a 1.B zase spolu

Kamarádi z 8.A a 1.B zase spolu

5. května 2021, 12:49 Ing. Petra Antlová

V posledním dubnovém týdnu, kdy osmáci ještě nemohli do školy, přeci jen navštívili díky virtuálnímu světu internetu své nejmladší spolužáky a kamarády z 1.B.ve škole. Rozhodli se a připravili pro prvňáčky šedesát minut společného hravého učení, které bylo plné dobré nálady, radosti a legrace. 

Osmáci využili pro svou výuku báječný svět pohádek. Jednotlivé aktivity, které vymysleli zasadili do pohádky „O veliké řepě“ – prvňáčci řešili obrázkové úlohy od Verči, přetahovali se na laně s Danem a zvířátky spolu s babičkou a dědečkem, procházeli společně s Aničkou bludištěm, trénovali svoji sílu na vytažení řepy s Lukášem a Matějem. Díky Tomovi zvládli vybarvit obrázek podle pokynů v angličtině a na závěr si s Maruškou „zdravě zamlsali“ při luštění křížovky na téma zelenina.

Všichni jsem si to náramně užili a velikou odměnou pro osmáky byla radost a nadšení prvňáčků, které si můžete poslechnout na odkaze zvukového záznamu viz níže.

Moc bych chtěla touto cestou poděkovat a ocenit Verču Poláčkovou, Aničku Chalupovou, Marušku Jedličkovou, Toma Flose, Matěje Kolíka, Lukáše Kolovratníka a Dana Tomana za jejich báječný a podporující přístup k prvňáčkům, za vedení celé společné hodiny, za jejich přípravu celé akce. Byli jste skvělí.

Milí prvňáčkové, vám bych chtěla poděkovat za perfektní spolupráci, pracovali jste jako tým společně s paní učitelkou Patlevičovou a všechny aktivity jste zvládli i takto na dálku naprosto dokonale.

Byla to parádní jízda!

Těšíme se na příště, zase u další pohádky.

P. Antlová + všichni vaši kamarádi z 8.A

Reflexe výyuky 8.A v 1.B

Ing. Petra Antlová