ZŠ Pardubice - Studánka - Zeměpis 7.A, 7.B, 7.C na období 8.6- 19.6.

Zeměpis 7.A, 7.B, 7.C na období 8.6- 19.6.

8. června 2020, 19:00 Mgr. Oldřich Jadrný

Dobrý den,

sedmáci- naposledy v tomto školním roce. Budeme se věnovat zbylým regionům Asie- jižní, jihovýchodní a východní.

Nejdříve krátce k minulé práci. Její výsledky si můžete ověřit v přílohách "SP Asie -řešení" a "SP-dobrovolná ...", což jsou (s jejím svolením) vlastně úspěšné práce vaší spoužačky ze 7.C.

Nová látka

1. prostudujte si a prohlédněte v učebnici str. 108- 117, využít můžete i množství přiložených prezentací (Indie, Jihovýchodní Asie, Indonésie, Thajsko, Vietnam, Čína, Japonsko)

2. zápis do sešitu "Zeměpis" "dostaňte" text z přílohy J, JV a V  Asie-zápis

3. jako dobrovolnou samostatnou práci vytvořte kompletní křížovku (vyplněnou, zvýrazněná tajenka, otázky na jednotlivé řádky i na tajenku) s tajenkou na 7 nebo více písmen, na téma "státy a firmy jižní, jihovýchodní a východní Asie" (žádná města, zvířata, řeky, ...). Podmínkou je také, že tajenkou bude tvoje vlastní příjmení a případně i část jména. Dívky mohou použít variantu příjmení v mužské podobě, nemusíte dodržet háčky a čárky.

Příklad- pokud by křížovku tvořila "Šárka Čápová", tak  její tajenka by mohla být např. v těchto podobách "ČÁPOVÁŠ", nebo "CAPOVAS",nebo "CAPSARKA", ...

Vaše dobrovolné samostatné práce, které splní všechny výše zmíněné  požadavky, pošlete tentokrát nejpozději v pátek 19.6.2020!

Můj mail: oldrichjadrnyzs-studankacz

S pozdravem a přáním, že i když to je dobrovolná práce, tak řada z vás vytvoří zeměpisně zajímavé křížovky (ostatně něco podobného jsme si už vyzkoušeli dříve).

O. Jadrný

sp-dobrovolna-asie-jz

indie-poznej-mista-nebo-osobnosti

jihovychodni-asie-prez

indonesie-prez

thajsko-prez

vietnam-prez

cina-prezentace

cina-prez

cina-prez

japonsko-prez

j-jv-a-v-asie-zapis

Mgr. Oldřich Jadrný