ZŠ Pardubice - Studánka - Jaký odpad vzít s sebou do školy?

Jaký odpad vzít s sebou do školy?

25. srpna 2010, 16:34 Mgr. Iva Tajšlová

Možnosti třídění odpadů se u nás ve škole stále rozšiřují. Kromě toho, že u kontejnerů na směsný odpad máme běžné kontejnery na papír a plasty, v přízemí hlavní budovy jsou speciální nádoby na vysloužilá elektrozařízení, vybité baterie a úsporné žárovky (viz přiložený obrázek). Vše jmenované je alespoň částečně možné druhotně využít - skládka komunálního odpadu by tedy neměla být cílovou stanicí.
 

Do červeného kontejneru pro vysloužilá elektrozařízení je možné odložit vše, co projde otvorem nádoby a co ke svému chodu využívá elektrickou energii (mobilní telefony, dálková ovládání, elektronické hračky, walkmany, kalkulačky, digitální fotoaparáty, elektronické chůvičky, počítačové myši, mikrofony, sluchátka, herní konzole, počítače pro cyklistiku a běh, výrobky pro akvaristiku, varné konvice, mixéry, fény…).

umístění: přízemí hlavní budovy a kabinet matematiky v přízemí pavilonu odborných učeben
 

Do zeleného sběrného boxu patří vybité baterie.

umístění: přízemí hlavní budovy, přízemí pavilonu odborných učeben a přízemí 5. pavilonu

 

Modrý sběrný box je na vysloužilé světelné zdroje – kompaktní úsporné zářivky, trubicové zářivky do 40 cm, výbojky, světelné zdroje s LED diodami. Do nádoby nepatří klasické žárovky, reflektorové a halogenové žárovky, trubicové zářivky nad 40 cm. Prosíme o opatrnost při manipulaci se světelnými zdroji a o jejich ukládání – ne vhazování.

umístění: přízemí hlavní budovy
 

Za vytříděný materiál škola dostává body, za které může získat např. sešity, učební pomůcky, digitální fotoaparát… více na www.recyklohrani.cz.

 

 

Mgr. Iva Tajšlová